4. VOLLEDIG ONDERZOEK PENSIOENPREMIE

 

Wilt u nog een stap verder gaan en ook het verleden corrigeren? Met een volledig onderzoek naar uw pensioenpremies analyseren we alle premies van alle werknemers die u heeft afgedragen aan een pensioenfonds. We halen er alle eventuele fouten uit waardoor u een kloppende pensioenadministratie krijgt voor de toekomst.

Het pensioenstelsel in Nederland is complex en pensioenadministratie is gecompliceerd. Er is veel data en er zijn verschillende partijen bij betrokken. Bij het berekenen en afdragen van pensioenpremies kan er door menselijk handelen, ICT en regels veel misgaan bij:

 

  • interne communicatie
  • onjuiste invoer van gegevens
  • inrichting van het salarispakket
  • rekenfouten in het salarispakket
  • aanlevering van foute gegevens aan het pensioenfonds, 
  • aansluiting tussen salarispakket en de pensioenadministratie
  • overgang van salarispakket
  • fouten in de pensioenadministratie door het pensioenfonds zelf

 

Bent u benieuwd of u te veel afdraagt? Neem dan contact met ons op 0118 - 419 669.

We analyseren dan alle salarisgegevens en herrekenen daarna de bijbehorende premies per werknemer. Zo kunnen we u eenvoudig vertellen waar u te veel of juist te weinig heeft betaald.

Verkeerd toegepaste percentages, formules en berekeningen. Ze kunnen allemaal bijdragen aan verkeerde premiebedragen. Daarom sporen we fouten in al deze onderdelen op. Door inzicht te geven op detailniveau en duidelijk uit te leggen hoe een en ander voorkomen kan worden helpen we u ook voor de toekomst. Zo realiseren we samen met u een optimale pensioenadministratie en bent u verzekerd van de juiste bedragen en betalingen en krijgt u waar mogelijk zelfs nog terug wat u teveel heeft betaald.

Omdat er zo veel factoren komen kijken bij de berekening van de premies zijn risk-management, compliance en een continue controle van essentieel belang. Dit kan eenvoudig met het Codex Controlecentrum. Deze complete dienst is gebouwd om big-data structureel te verwerken om met minimale invloed op uw bedrijf een digitale en complete controle uit te kunnen voeren. 

Zo krijgt u eenvoudig weer alle controle terug op de pensioenadministratie en weet u zeker dat deze geoptimaliseerd is voor nu en in de toekomst.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op 0118 - 419 669.

 

TERUG